top of page
Sprookjesvrouw-Missie-AmarinsdeJong-2020 (c).jpg
All Videos

All Videos

Nu bekijken

wie ben ik - de kwetsbaar krachtige versie

Wonderbewustzijnswerker, Talentenspelcoach, binnenmens architect, creatief medium, thuis in talent en brand werk, sprookjesopsteller, wondernemer, marketingmystica, woordmagiër, sprookjesvrouw & EILEIDER (c), bezieler, expert in onzekerheid. 

Voilà, een gulle greep uit mijn creatieve zelfbeelden. Net als iedereen zet ik mezelf graag in een positief dag- én nachtlicht, maar die roze bril is ook mijn valkuil. Met 'schaduwgevoelens' (duaal gezegd) heb ik moeite, maar ik heb er mijn creatieve weg in gevonden. TAO - Twijfel, Angst en Onzekerheid - hoort bij TAO: de mystieke, menselijke weg.  De 'naked truth': er ís geen zekerheid. En als dat er niet is, is álles een illusie - ook onzekerheid.
Ons ongemak en oordeel op onzekerheid is een collectieve worsteling. We doen er alles aan om dit niet te voelen en dat leidt juist tot een veelvoud aan échte en veel grotere problemen. Brené Brown legt dit treffend en met gevoel voor humor uit in haar TED talk over de Kracht van Kwetsbaarheid. Ik ben fan! Haar video heeft in 2015 mijn leven veranderd. Het ironische is dat wij perfect uitgerust zijn om met onzekerheid te dealen, want we zijn Scheppers. Alice in wonderland
In 2015 begon het te knagen. Ik werkt al 10 jaar succesvol en bezield als communicatieadviseur voor de creatieve sector toen ik van de een op de andere dag mijn passie kwijt was. Pas twee jaar later ontdekte ik dat dit de eerste tekenen waren van mijn (T)overgang als vrouw. Het enige dat ik destijds ervoer was een uitgeblust gevoel en het verlangen wezenlijker met mensen te werken. De vele pc uren en het werken van deadline naar deadline voelden geestdodend.
In 2017 lanceerde ik Sprookjesbranding, waarbij ik onzekere vrouwen hielp met hun merkmarketing. Het laatste dat ik had verwacht was dat ik tegen dezelfde angsten en onzekerheden zou aanlopen als mijn klanten. Toen ik in 2005 de sprong waagde naar het zzp-schap voelde ik geen enkele angst, en mislukken kwam niet in mijn woordenboek voor. Zonder kennis, groot netwerk en businessplan was ik binnen 5 maanden onafhankelijk.

Als oprechtstaande dwarsdenker en daadkrachtige #ohmdoener moest ik nu dieper het konijnenhol in, net als Alice. Als Sprookjesvrouw kwam ik in het opzetten van mijn nieuwe business ook nieuwe draken tegen, of eigenlijk oude draken die opnieuw vlam hadden gevat en mij het vuur na aan de schenen legden. Ik kreeg het er holistisch heet en godsgruwelijk benauwd van. In plaats van me Alice te voelen was ik meer het gestresste witte konijn.
Toen ik ontdekte dat ik in de (t)overgang was, was het al 'te laat'. Mijn nieuwe business bestond uit het (samen) creëren van sprookjesmerken, vrouwen aanmoedigen om hun droombedrijf op te zetten en gewaagde stappen te zetten in hun carrière. Maar ik had zelf de grootste moeite om dit moeiteloos te doen. Hell, ik was mijn hele identiteit en gevoel van 'powervrouw' kwijt!  Alles raakte bovensteonder en buitenstebinnen. 
Ondanks dat mijn biologische klok uitgeteld was, tikte de tijd door. De innerlijke druk om mezelf te bewijzen, te laten zien wat ik in huis had en een levend voorbeeld te zijn voor mijn klanten werd groter. Het leven vroeg mij me over te geven: aan de druk, het niet-weten, het constante gevoel van richtingloosheid, het vermeende gebrek aan succes, en al het verdriet, de woede en de frustraties die daarmee gepaard gingen, en dat deed ik. 

 
 
mystica als toptalent
Waar ik niet zonder had gekund, en wat de (t)overgang voor mij in wezen betekent is: een shift van mannelijke naar vrouwelijke energie. De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in het vrouw-zijn, zowel theoretisch (boeken) als via de praktijk (voelen). Ik bén immers vrouw! Het was de sleutel om een meer dan pittige periode vanuit spiritualiteit te kunnen ERVAREN! It makes all the difference. Mijn intuïtie (en begrip) zijn hierdoor mega gegroeid.
Natuurlijk koos ik er niet per 'toeval' voor om als coach alleen met vrouwen te werken. Vrouwen hebben doorgaans meer last van onzekerheid, angsten en twijfels. We hebben andere strategieën om hiermee om te gaan, en dus ook meer aanmoediging en praktische hulp nodig. Doorgaans nemen we minder risico, wat niet slecht is. Door zowel te hoge als te lage eisen en verwachtingen blijft ons ware potentieel vaak onderbenut. 

In 2019 ontdekte ik het Talentenspel, via mijn buddy in de MPOP-opleiding van bezield business coach Simone Levie. Dat was wéér een levensveranderende gebeurtenis. Het Talentenspel brengt je diep in contact met je talenten, openbaart je missie en zorgt voor meer zelfvertrouwen. Precies waar mijn klanten maar ook ik zelf mee worstelden en wat we nodig hadden. Het is een magische tool om mee te werken! 
Mijn toptalent is Mystica/Sjamaan, zij is expert in (niet-)weten en (on)zekerheid. Het is zij die, dankzij haar metablik, licht brengt in duisternis en het ongrijpbare begrijpelijk en tastbaar maakt. Zij kent de geheimen des levens en de waarde van onze aangeboren scheppingskracht. Mijn Kunstenaar/Uitvinder helpt me mijn missie creatief vorm te geven. Mijn Magiër/Wonderdoener zorgt ervoor dat het (on)mogelijke mogelijk wordt. 

 

van braaf naar brave
In 3 jaar tijd heb ik leren dansen met mijn draken, mijn perfectionist een kopje kleiner gemaakt en meer dan 50 klanten bediend via korte cursussen, langere merktrajecten, individuele en groep opstellingen, podiumtrainingen en 1-op-1 talent coaching. Ik heb zóveel geleerd over vrouw-zijn, mens-zijn, spiritualiteit, onze binnenwereld, het onderbewuste en over (w)ondernemen. In het sprookjesveld is álles mogelijk, je moet alleen veel illusies doorprikken.
Ook jij hebt een missie. Ook jij beschikt over minimaal 12 talenten die jouw roeping vertegenwoordigen. Ook in jou leeft een sprookjesvrouw, kies er simpelweg voor haar te gaan te bevrijden. Jep, dat is spannend, lijkt onhaalbaar en misschien wel niet voor jou weggelegd. Ik wéét wat je denkt en voelt, gelukkig maar. Daardoor kan ik juist mét jou aan jouw sprookje werken. Vanuit oprechte verbinding, tomeloze liefde, koninginnekracht en (vol)waardigheid.


Lieve, wijze Sprookjessister, ik ben dolgraag jouw Creatieve Chearleader en Conscious Coach, je Femme Fairytale en Fairy Badass. Laten we niet langer voor 'braaf' maar voor 'bold and brave' kiezen, elkaar upliften en de wereld shiften via onze vele gaven en giften! 


Nicole 'La' Pol

2019_Original_Cin_Godinnen_Shoot_Nicole_
Nicole Pol _ Durfkracht @ La Sirel _LowRes_08.jpg
Nicole%20Pol%20_%20Durfkracht%20_%20La%20Sirel%20_LowRes_10_edited.jpg

de realiteit is het grootste sprookje

HISTORY | HERSTORY

Via 12 ambachten, 13 ongelukken naar MissLukken

Het leven is magisch. Een wonder. Een sprookje. Alle dingen die wij meemaken zijn bedoeld om ons in contact te brengen daarmee. Het echte wonder is Liefde. Liefde maakt alles mogelijk. Tem je beren. Dans met je draken. Koester je kwetsbare kracht. En leef jouw leven Heldin! 

witruimte

bottom of page