top of page
  • Foto van schrijverLa Pol

Eerst geloven, dan zien“Mevrouw, volgens mij staat hier een drukfout,” zegt hij wanneer ik hem mijn visitekaartje geef. “Oh,” zeg ik met een glimlach, want ik weet al wat hij gaat zeggen, “waar bedoelt u precies?”. “Eerst geloven, dan zien. Dat klopt niet, het moet zijn: eerst zien, dan geloven.” Ik kijk hem lachend aan, “Weet u dat zeker?”, vraag ik uitdagend. Hij begint te lachen, “Ah, nu snap ik ‘m, dat is wel een goeie, die heb ik nog nooit gehoord”. Hoe zit dat bij jou? Gedraag jij je als “de dromer” die heilig gelooft in de droom en er dan voor gaat? Of lijk jij qua gedrag meer op de “scepticus” (tegen wil en dank vaak) die resultaat moet zien om te kunnen en blijven geloven? De meeste mensen noemen de “niet-dromers” meestal “de realisten” maar voor “Miracle workers” – Wonderdoeners - is de realiteit juist het grootste sprookje. De realiteit ís wat wij geloven. “Alsof het allemaal zo makkelijk is en het leven altijd maakbaar,” zegt de scepticus vervolgens. “Faith makes things possible, not easy”, ben ik geneigd om te antwoorden, maar ik weet ondertussen dat ik daarmee het hart van de scepticus niet win. Dat kan alleen met compassie, het antwoord laat zien dat die persoon het moeilijk heeft en niet weet wat hij hieraan kan doen. In dat ene zinnetje klinkt onmacht en frustratie door.

Geloof markeert meestal de start van een ongelofelijk avontuur én het begin van een hobbelige, pijnlijke weg. Toen ik Sprookjesvrouw werd, in oktober 2017, dacht ik dat ik andere vrouwen gemakkelijk zou kunnen helpen om net zo succesvol te worden als ik in mijn leven. Ik was een fairytale freelancer, met een eigen huis, geweldige vriendinnen, een groot netwerk, een gelukkig liefdesleven, een sterke life story en een nieuwe droom op zak. Boy, ik had me niet erger kunnen vergissen! Mijn geloof is zwaar op de proef gesteld de afgelopen jaren. Nog steeds rammelt er regelmatig iemand aan mijn hemelpoort, maar mijn leven en ik, wij kunnen nooit meer mislukken. 😊 In de NLP heb ik geleerd, “mislukken bestaat niet, er is alleen maar feedback”. Nu ervaar ik dat ook, op een diep level. Zelfs op momenten dat ik middenin een ervaring zit die ik liever kwijt dan rijk ben. Als vrijgevochten, onafhankelijke vrouw wilde ik niets liever dan succesvol zijn als sprookjescoach. Ik realiseerde me twee dingen totaal niet, ten eerste hoe succesvol ik al was; dat is een van de voorwaarden voor het creëren van succes. Ten tweede, en dit is een life changer, dat onder mijn verlangen naar succes iets veel diepers schuilging: een verlangen naar liefde. Liefde kan nóóit, ik herhaal nóóit vervangen worden door iets anders. Liefde is de sleutel tot alles, en het goede nieuws is: alles ís liefde. Liefde is het enige werkelijke, angst is slechts een illusie. Als Sprookjescoach moest ik veel illusies leren doorprikken om de weg (terug) te vinden naar “Wonderland”. Om me heen kijkend zie ik hoeveel mensen nog zoekende zijn, dwalende. Vaak weten we niet eens wat we precies zoeken. Als dat wel zo is, weten we meestal niet “waar” we moeten beginnen en hoe we “het” moeten krijgen. Wat het ook is waar jij naar verlangt, het begint met geloven. Eerst geloven, dan zien. Tot ziens! Wil jij ook naar Wonderland? Je angst achter je laten en inruilen voor zielsgeluk en zinderende bezieling, zodat je jouw sprookje volledig gaat leven. Zonder compromissen en vanuit pure liefde! Check dan mijn online training Miss Lukken! In dit prachtige experiment krijg jij van mij 21 dagen inspiratie en oefeningen in ruil voor €99,- (exclusief btw) en jouw feedback. De werkelijke waarde van de training is veel hoger. Ik ga hem straks in de markt zetten voor € 333,- (exclusief btw). Wetende dat werkelijke transformatie onbetaalbaar is en angst ons veel meer kost. #succesangstoverwinnen #mislukkenbestaatniet #miracleworkers #misslukken #onlinetraining #wondernemerschap #bezieling #zielsgeluk #welkominwonderland #liefdeisalles #allesisliefdebottom of page