top of page
  • Foto van schrijverLa Pol

Klanten aantrekken met Aladin


Ken je het sprookje van Aladin en de wonderlamp nog? Hoe handig zou het zijn om een lamp te hebben waar je over wrijft en je wensen worden vervuld? Volgens de film ‘The Secret’ werkt het Universum altijd zo, ook zonder lamp. Hoe dan? Wat moet je bijvoorbeeld doen om jouw ideale klant aan te trekken en naar je toe te halen? Veel ondernemers vragen zich af hoe ze klanten moeten vinden. Als je wilt dat jouw ideale klant jou gaat vinden, is dat niet de goede vraag. Sta er eens even bij stil, en zet je denken aan het werk. Het lijkt een onbelangrijk, zelfs onnozel detail maar het tegendeel is waar. De juiste vraag – in sprookjestermen - luidt: “Hoe zorg ik ervoor dat mijn sprookjesklanten mij gaan vinden?”. Het formuleren van de juiste vraag om te vinden wat je zoekt is cruciaal. Taal is een magisch instrument, in onze woorden klinkt door hoe wij de werkelijkheid zien. De juiste woorden bij elkaar werken als een toverformule, mits je dat ook écht zo voelt! Daarom werken affirmaties alleen als je meent wat je zegt. Graag nodig ik je bij deze uit om een laag dieper te gaan: naar je gevoel. Voel eens wat het verschil is tussen beide vragen. Wat doet het me je ‘om op zoek te moeten naar je klanten?’. Voel je, net als ik, de moeite die dit meebrengt? De onzekerheid? De actie die het veronderstelt? Of voel je wat anders, want jouw gevoel is uiteindelijk leidend! Wat zou het betekenen om jouw klanten naar jou toe te laten komen? Voor mij is deze vraag veel relaxter. Het zet mij meteen in mijn waarde, want ik veronderstel dat mensen alleen naar mij toe komen en me betalen als ik voor hen de moeite waard ben; dan doen ze dat graag. Van die gedachte word ik blij, en ‘wie blij doet, blij ontmoet’. Er is veel te delen over hoe creatie werkt. Elke grote reis begint echter met de eerste stap, en dat is in termen van creatie: goed voelen wat woorden, mensen, situaties, plaatsen enz. met je doen. Niet te verwarren met ‘je goed voelen’, zoals ook droomcoach Dolly Heuveling van Beek zegt. Begin met goed voelen wie je bent en wat bij je past, en je zult het juiste (gaan) aantrekken. Het helpt om hierbij over je eigen hart te strijken en wrijven, want vanuit zelfliefde voltrekt zich het echte wonder. Dan ga je feller branden – en branden - dan de felste wonderlamp.


Comentários


bottom of page