top of page
  • Foto van schrijverLa Pol

Op stap met de godin


Ze is goed gezelschap, de Godin. En ze gaat al heel lang mee, en terug. Sommige zeggen tot wel 40.000 jaar. Maar ze is lang weggeweest. Weggeveegd. Weggevaagd. Machtige mannen meenden dat zij de boel beter konden bestieren. Zonder haar. Big mistake! Daarom is ze terug, haar comeback verloopt voorspoedig. Overal duikt ze op. In allerlei gedaantes. Haar aard is krachtig en kwetsbaar. Haar hart warm en wijs. Haar visie helder en holistisch. En ze leeft ook in jou. Wat is haar boodschap?

Baarmoeder healings, womb awakenings, vallei orgasmes en naaktfoto's in de natuur. Dat vind ik persoonlijk de meest opvallende expressies van de comeback van een van de grootste femme-o-meen-je-dat-nou aller tijden: de godin. Nee, niet al die unieke, waanzinnige individuele godinnen archetypes zoals Artemis en Aphrodite, Kali en Shakti of Brigit en Arianrhod, maar het Vrouwelijke Oerprincipe: de Grote Godin. De MoederGodin. De AlGodin. Het vrouwelijke principe gaat niet alleen over vrouwen. Of mannen. Het gaat over een bewustzijn dat zich in alle mensen manifesteert. Hoewel het bij sommige minder aanwezig is. Of volledig onderdrukt. Het gender principe is de reden dat vrouwen zich man kunnen voelen, en mannen zich vrouw. En dat er mensen zijn die zich liever niet identificeren met een van beide seksen, of juist met beide. Het principe roept nog veel polariteit en strijd op. Venus is geen vamp Historicus, theoloog en symbooldeskundige Dr. Annine van der Meer schreef een aantal gezaghebbende boeken over de verborgen geschiedenis van het vrouwelijke en de vrouwen én hun vergeten bijdrage aan evolutie en beschaving. "Onder His-Story delft zij Her-Story op ten einde Our-Story te schrijven," staat er op haar site te lezen. Een van haar boeken heet 'Venus is geen vamp', verwijzend naar het beeld van de vrouw als valse verleidster. Annine vult het gevestigde vrouw- en mensbeeld aan vanuit haar missie: ze wil meer gelijkwaardigheid, harmonie, balans en vrede voor de wereld bereiken. Deze missie resoneert momenteel bij heel veel vrouwen, misschien ook bij jou. Om deze missie te laten slagen is het nodig ook de spiritualiteit te vervrouwelijken. De Moedergodin brengt een andere essentie mee dan God de Vader; beide zijn nodig om evenwicht te ontwikkelen. Godinnelijke thema's Wat komt de godin jou vertellen, en hoe kom je met haar in contact? Communicatie met haar betekent verbinding met je vrouwelijke essentie. Die gaat (o.a.) over lichaam, liefde, zijn, seksualiteit, verbinding, holisme, zachtheid, kwetsbaarheid ontvangen, dragen, en het donker. Het donker is niet iets om bang voor te zijn. Diep in de aarde, in de kosmos en in de baarmoeder is het ook donker. Toch komen daar hele mooie dingen uit voort. Omdat vrouwen de dragers zijn van nieuwe mannen en vrouwen gaat de godin ook over creatie en moeder- en dragerschap. Je hoeft hier niet letterlijk kinderen voor te hebben. Aan het begin van mijn Tovergang heb ik me, als kinderloze vrouw, dik (en) een jaar zwanger gevoeld. Het kind dat toen geboren is, is mijn Vrouwelijke Essentie. Tijdens mijn laatste retraite ben ik spontaan energetisch bevallen van een tweeling: Levenskracht en Levensvreugde! (On)Bewuste boodschap

Je kunt op vele manieren met de godin in contact komen: via meditatie, lichaamswerk, natuur, zwangerschap, overgang, liefdesrelaties enz. Je kunt over haar lezen maar de godin gaat graag de diepte in. Innerlijk werk doen is een must om haar boodschap en symboliek te begrijpen én te belichamen. Zonder lichaam heeft onze ziel geen huis. Zonder holisme zouden we geen heelheid kennen. Zonder donker geen licht. Zij is de ontbrekende schakel, de 'miss-ing' link! Als je goed naar haar woorden luistert, kun je daaruit opmaken dat je als vrouw waardevol en uniek bent; omdat het vrouwelijke dat is. Vrouwelijke talenten en kwaliteiten zijn net zo onMISSbaar als mannelijke. Als vrouw mag je daaruit zin, waarde en betekenis halen. Jij verdient het om met nieuwsgierigheid, respect en liefde behandeld te worden. Voel je dit niet of onvoldoende? Ga eens lekker op je vrouwelijke strepen staan, en overweeg een Talentenspel traject.

Mystieke Krachtreis Cornwall [ UK ] Op 19/20 mei vertrek ik met een team van 5 mensen en 13 mystieke vrouwelijke reizigers naar Cornwall. Dit oude Keltische gebied was ooit het land van de godin, al had zij residentie over de hele wereld. De reis is volgeboekt, maar via de www.mystiekekrachtreis.com kun je al opgeven voor 2024! We gaan divine deepdiven. In het programma zitten diverse rituelen, opstellingen en excursies. We gaan een kustlabyrint lopen, brengen een bezoek aan Tintagel en het heksenmuseum, we gaan codes ophalen bij oude steencirkels en ons laven aan Gaia's overvloed in de Gardens of Heligan.

#vrouw #vrouwenbewustzijn #vrouwelijkbewustzijn #fempower #vrouwelijkespiritualiteit #godin #godinnenkracht #zachtpatsers #vrouwelijkeessentie #fairytalefeminism #heldinnenreisbottom of page