top of page
  • Foto van schrijverLa Pol

Zen door zelfliefde


“Radical selflove. Maak er werk van”, postte ik op 1 juni op Insta, met deze foto en onderstaande tekst erbij. “Now, repeat after me. Ik ben onmisbaar. Ik ben goud waard. Ik hou van mij.” Hou jij van jezelf? Hartstochtelijk? Onvoorwaardelijk? Zo nee, lees verder. Zo ja, lees ook verder. Het resultaat van mijn krachtige intentie had ik niet van te voren bedacht, maar het is een daad van radicale zelfliefde: 7 dagen later meldde ik me ziek bij mijn Broodfonds. Dat is waarom je al een hele poos geen Lefzine hebt ontvangen. Dat is waarom ik een social media detox van zo'n 4 maanden heb gedaan. Dat is waarom ik een maand op vakantie ben geweest in 7 Europese landen.

Sinds de razendsnelle, eigenhandige verkoop van twee huizen en de daarop volgende vier verhuizingen (incl. kantoor) liep ik op mijn tenen en tandvlees. In juli wilde ik het succes van mijn eerste online programma Miss Lukken herhalen en ‘doorpakken’, maar mijn energie was op. Ik voelde me ontworteld, onthand, ontdaan. In combinatie met alles wat ik tegenkwam door de (t)overgang was het gewoon teveel. Het heeft even geduurd voordat ik besloot te luisteren naar wat ik op een diepere laag voelde, vanwege een aantal stevige innerlijke bezwaren: “Wat gaan mijn klanten denken?” “Wat gaat de impact hiervan zijn op mijn bedrijf?” “Wat gaan de Broodfondsleden denken, er zijn al zieken in ons fonds.”


Practice what you preach

Weet je wat grappig en geweldig is? Ik heb de knoop doorgehakt en me ziek gemeld dankzij mijn eigen training. In het licht van succes, falen en stralen voelde mijn besluit als een daad van moed, niet van zwakte. Wat ik de afgelopen jaren heb neergezet en aangedurfd, heb ik vanuit mijn perfectionisme en resultaatgerichtheid onderschat. Nú pas kan ik mezelf er credits voor geven. Het was een transformatiereis van jewelste, met verborgen juwelen. Ik ben next level gegaan qua zelfliefde, dag voorwaardelijkheid. Ik heb daardoor een geweldige man ontmoet, hallo kwetsbaarheid. Ik ben met die man en twee van zijn kinderen gaan samenwonen, dag totale vrijheid. In the name of love hebben we later onze huizen verkocht, hallo onzekere toekomst. Ik heb mijn geliefde kunstensector deels achter me gelaten, dag zekerheid. Ik heb mijn business over een andere boeg gegooid, dag doen waar je goed in bent. Ik ben in de Tovergang beland als vrouw, hallo opvliegers, slechte nachtrust, paniekaanvallen, huilbuien, depressieve stemmingen, besluiteloosheid en radicale zelftwijfel.

TAO - op weg naar bewust zijn De vonken vlogen er vanaf de afgelopen jaren, ik ging de ene na de andere uitdaging aan. Ik beleefde veel avonturen en bouwde een compleet nieuw netwerk op. In vijf jaar tijd hielp ik meer dan 60 klanten met hun persoonlijke en professionele groei. Toch zag ik mezelf niet als de avonturier en creator die ik ben. Ik voelde me meer als een kosmische ster die was geëxplodeerd in een super nova. Zo’n ster is dood maar nog waarneembaar omdat het licht reistijd nodig heeft. De Tovergang bracht alle TAO - Twijfel, Angst en Onzekerheid – waar ik onbewust van was naar boven. Gelukkig heb ik betere tools om hiermee te dealen dan in mijn twenties, waardoor ik veel inzichten en levenslessen kon ontvangen. Naast meditatie-fan (!) voel ik me ambassadeur van het Talentenspel, een zeer krachtig instrument om je basis op orde te krijgen, meer zelfvertrouwen op te bouwen, je toptalenten te leren kennen en feeling te krijgen met je missie. Het voelt alsof ik een marathon heb gezwommen, mijn haar is nog nat en ik sta wat uit te hijgen langs de kant, but I made it! Ik ben aan de overkant! Ik voel me een beetje een zeemeermin! Nu mag ik alle juwelen van inzichten gaan doorgeven. Het is magisch wanneer je de werkelijkheid waar je in leeft, ineens weer vanuit licht en liefde kan zien. De intentie die ik vijf jaar geleden heb neergezet: om onvoorwaardelijk van mezelf te gaan houden, is waarheid geworden. Nog nooit voelde ik zoveel compassie voor mezelf. Zoals ik het zie, is ons systeem ziek, niet wij. Ik ben dankbaar dat ik naar mezelf geluisterd heb en voor mijn behoeften ben gaan staan. Waar heb jij op dit moment en in deze fase van je leven behoefte aan? Weet dat het Universum voor je zorgt wanneer jij dat doet. Weet dat jij een ster bent en gemaakt bent van sterrenstof. Weet dat ook sterren kunnen uitdoven, en dat ze dan nog licht geven. Weet dat je altijd opnieuw geboren wordt, ongeacht je omstandigheden. Heet je zelf onvoorwaardelijk welkom in deze wereld. Verklaar jezelf de liefde! Dan zal de Liefde jou de liefde verklaren! Nicole La Pol


Wil jij je onbewuste beren op de weg o(h)mbuigen tot zachte, bezielde berekracht? Vanaf 1 oktober kun je super laagdrempelig kennismaken met de power van het Talentenspel via een Talentreading van 1,5 uur.


Comments


bottom of page