top of page
  • Foto van schrijverLa Pol

Pakketje purposeNiet (goed) weten wie je bent en hoe je van betekenis kunt zijn voor anderen, kan voelen als een tantaluskwelling: dat wat je wenst voelt heel dichtbij maar onbereikbaar. Vooral als je ondernemer bent, kan dit een behoorlijke beer op de weg worden. Zeker in het licht van de veel gehoorde business boodschap, “dat het belangrijk is om je missie te kennen”, en “dat je moet focussen en specialiseren om succesvol te zijn.” Wat als die message jou belemmert en je simpelweg hartstochtelijk blijft verlangen naar een ‘pakketje purpose’, dat je maar hoeft uit te pakken om te weten waartoe je op aarde bent? Fatherf#cker Ken je het verhaal van Tantalus, de Griekse mythe over de zoon van oppergod Zeus en de oceanide Pluto? Als favoriet van zijn vader deed Tantalus mee aan de Goddelijke banketten, hij organiseerde die ook voor hen. Op een dag testte hij de goden: hij doodde zijn eigen zoon, Pelops, met de bedoeling hen mensenvlees voor te zetten. De goden aten er niets van behalve Demeter, zij at een stuk van Pelops' schouder op omdat ze, uit verdriet om haar gekaapte dochter Persephone, niet goed oplette. De goden zetten, uit alle stukken vlees, het lichaam van Pelops weer in elkaar en wekten hem tot leven. Demeter verving de door haar verorberde schouder door een stuk ivoor. Tantalus werd veroordeeld tot een straf in de onderwereld. Tot zijn kin staand in water zou hij eeuwig dorst hebben, want zodra hij probeerde te drinken zakte het water weg. En hoewel rijpe vruchten boven zijn hoofd hingen, blies de wind ze weg zodra hij er, door honger gekweld, een greep naar zou doen.

Als iets een talent van je is, blijf je ermee bezig totdat je snapt waarom.

Dikke vette hint Een liefde die onbereikbaar blijft. Een droom die niet uitkomt. Een verlangen dat niet vervuld wordt. Iedereen heeft wel eens last van een tantaluskwelling. Niet weten wat de zin is van jouw leven kan onverdraaglijk voelen, ironisch genoeg voorál als zingeving tot jouw missie behoort. Als het jou zó dwars zit dat je níet weet wat je hier komt doen, dan mag je dat als een DIKKE VETTE HINT zien. Kijk, iedereen is op zoek naar zin en waarde, maar sommige meer dan anderen en daar is een reden voor. Als iets een TALENT van je is, blijf je ermee bezig totdat je snapt waarom. Het is immers de bedoeling dat je jouw talenten inzet; anders had je ze niet gekregen. Dus als jij veel met zingeving bezig bent en jezelf veel (waarom-)vragen stelt, reken maar dat zingeving deel uitmaakt van jouw purpose pakket. Waar het ‘ik-wil-mijn-missie-vinden-proces’ op lijkt, is je bril zoeken terwijl hij op je hoofd zit. Het is mogelijk om dat te wéten, maar alleen via een spiegel is het te zien.


Talentenspel coaching

  • Vind je het lastig om je eigen spiegel te zijn?

  • Wil je van het label ‘eeuwige zoeker’ af?

  • Wil je tóch liever dat kant-en-klare pakketje?

Dan ben je zeer waarschijnlijk gebaat bij coaching met het Talentenspel.

Als dit te hoog gegrepen lijkt voor nu, bestel dan eerst - via mail of telefonisch - het enige echte sprookjes Purpose Pakket. Hierin vind je 10 onmisbare missie- en talentvragen en een verhelderende verrassing.

bottom of page